Seventeen – 493

Seventeen je grčki kozmetički brend, a kod nas može da se kupi u manjim parfimerijama. Što se tiče lakova za nokte, jako su kvalitetni, imaju dosta široku paletu boja (krem i sedefaste), postojani su, a bočica sadrži 15ml. Ono što meni smeta kod njih je što sadrže neke od štetnih sastojaka kao što su toluen, kamfor i formaldehid resin (za koji nisam sigurna koliko je štetan zbog ovoga resin), pa ne planiram više da ih kupujem, ali kome to ne smeta neka ih pogleda u svakom slučaju.

Seventeen 493 spada u sedefastu liniju lakova, iako nije uopšte sedefast, već ima jako sitan shimmer. Na mojim slikama se ne vidi baš najbolje jer je bilo oblačno, ali  se na suncu i veštačkom svetlu lepo vidi ljubičasti odsjaj i sitne crvenkaste čestice. Bazna boja je tamna tamna ljubičasta, skoro crna.

Cena ovih lakova se kreće oko 350-400 din u zavisnosti od parfimerije. Konkretno ovaj lak je kupljen pre nekih godinu i po dana u parfimeriji kod TC Banjica u Beogradu, koja je i uvoznik, i plaćen je tada oko 280 din.

Hvala što ste svratili!  🙂